ورق هایی که از طریق نورد گرم با حداقل ضخامت تولید می شوند روی آنها پس از اسید شویی، عمل کاهش ضخامت و یا تغییر شکل از طریق فرایند نورد سرد انجام می پذیرد. پس می توان گفت، کاربرد نورد سرد کاهش ضخامت با دقت ابعادی موردنظر ورق های فولادی و نیز حذف نقطه تسلیم می باشد. اما نقطه تسلیم چیست نقطه تسلیم باعث بوجود آمدن شرایط تغییر شکل ناهمگن در فرآیند شکل دادن و به ویژه کشش عمیق می شود که حذف آن از موارد مهمی می باشد و انجام چندین کار مکانیکی توسط نورد که به آن نورد بازپخت می گویند باعث حذف نقطه ی تسلیم می گردد.
هدف از نورد سرد کاهش ضخامت ورق تحت فشار بسیار بالا می باشد
از کاربرد دیگر نورد سرد می توان به صاف کردن ورق ها اشاره کرد بدین صورت که از این طریق غلتکی که شامل دو دسته غلتک با قطر کم است انحنا ورق را که در فرایند قبل بوجود آمده را برطرف می نماید و با بیرون آمدن از غلتک صاف می شود.
در حقیقت هدف از نورد سرد کاهش ضخامت ورق تحت فشار بسیار بالا می باشد که معمولاً در دمای اتاق و حداکثر تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد انجام می گردد
هدف از این واحد کاهش ضخامت ورق در درجه حرارت محیط است، در این مرحله پش از باز شدن کلاف در دستگاه کلاف بازکن و عبور از ۵ قفسه چهار غلتکی و در اثر کشش فشار زیاد از حداقل ۵۰% تا۸۵ %، ضخامت آن کاهش می یابد و در نهایت توسط دستگاه کلاف پبچ به شکل کلاف در می آید که شامل ورق هایی با ضخامت ۰/۳ تا ۳ میلمتر می باشد.
هدف از این واحد کاهش ضخامت ورق در درجه حرارت محیط است و کلاف پس از باز شدن در دستگاه کلاف بازکن و در اثر کشش و فشار زیاد کاهش ضخامت پیدا می کند و در پایان توسط دستگاه کلاف پیچ به شکل کلاف در می آید.
محصولات این خط به سه قسمت تبدیل می شود:
در این مرحله عملیات شستشوی سطح ورق نورد شده انجام می گردد بدین صورت که آلودگی ها و چربی های سطحی ورق طی دو مرحله غوطه وری در محلول قلیایی و شستشوی الکترولیتی رفع می گردد و محصول تولید شده پس از شستشوی نهایی و خشک کردن و کلاف پیچی به واحد بازپخت هیدروژنی منتقل می شود
در این مرحله کلاف ها پس از طی عملیات حرارتی و خنک کاری نهایی به واحد تمپرمیل منتقل می گردند.
در این قسمت ورق ها جهت سخت نمودن سطح ورق و رسیدن به خواص مکانیکی مناسب از کوره های بازپخت عبور داده می شود. در حقیقت هدف از از این خط :
این خط بر اساس روش الکتروليت اسيدي با محلول فرو استان طراحي گرديده که در اين روش ورق پس از عبور از حوضچههاي شستشوي الکتروليتي و شسته شدن با آب و عبور از حوضچه اسیدشوئي الکتروليتي و طی دو مرحله شستشو با آب وارد حوضچههاي محتوي محلول الکتروليت می شود و طي پنج مرحله در حاليکه شمش خالص قلع، آند و ورق، کاتد را تشکيل مي دهد به روش الکتروليتي هر دو سطح ورق قلعاندود ميگردد.
کارگاه غلتک وظيفه سنگ زني کليه غلتکها و تيغه هاي نواحي نورد سرد و نيز واحد تکميل نورد گرم را به عهده دارد.
در اين ارتباط کليه غلتک ها به کارگاه وارد شده و پس از دمونتاژ چوک، غلتک ها جهت سنگ زني روي ماشين سنگ سوار مي شود. پس از اتمام سنگ زني در صورتي که نياز به ايجاد زبري باشد از طريق دستگاه گريت بلاست اين کار انجام ميشود.
در اين کارگاه از ماشين هاي سنگزني پيشرفته براي غلتک ها استفاده مي گردد و براي ايجاد زبري روي غلتک ها نيز از تکنولوژي EDT استفاده ميگردد.
منبع:فولاد مبارکه/ویکی پدیا
دیدگاه ها